Leningen & Kredieten

voor particulieren


Financial Lease

voor ondernemers


Doorlopend Krediet

Een zeer flexibele manier van lenen

Een zeer flexibele manier van lenen is het doorlopend krediet. Deze leenvorm is uitermate geschikt voor mensen die voorziene en onvoorziene pieken in hun uitgaven willen opvangen.

Van tevoren wordt een kredietlimiet en een termijnbedrag afgesproken. Meestal is het termijnbedrag 1% of 1,5% van de kredietlimiet, echter andere bedragen zijn mogelijk. Tot de afgesproken kredietlimiet kun je onbeperkt geld opnemen en aflossen. Zo heb je altijd een financiële reserve. Bovendien kun je ook extra aflossen als dat beter uitkomt. Ook bij een doorlopend krediet komt er een moment dat de lening in zijn geheel dient te worden afgelost. Bij de keuze voor een doorlopend krediet is het belangrijk om hier bij stil te staan.

Zelfstandigen met huurwoning nu ook mogelijk
Zelfstandigen met een huurwoning kunnen nu ook een lening krijgen voor een besteding in de prive sfeer. Geen jaarcijfers nodig voor ondernemers met vrije beroepen. Aantoonbare ervaring en een aanslag inkomstenbelasting van de afgelopen 2 jaar is voldoende.

Eigen Woning Krediet (EWK)
Er is ook een doorlopend krediet met meer mogelijkheden en een extra rentekorting indien je in het bezit bent van een eigen woning.

Geschikt indien:

  • er een regelmatig terugkerende geldbehoefte is.
  • leeftijd tussen 21 t/m 64 jaar*. Eindleeftijd 74 jaar.
  • te lenen bedrag tussen € 2.500,00 en € 75.000,00.

* Bij 1% aflossing maximale leeftijd bij aanvraag 59 jaar en bij 1% aflossing EWK 58 jaar.

Minder geschikt indien:
- er behoefte is aan zekerheid omtrent een vaste looptijd, een vaste rente en derhalve een vast maandbedrag.

Lenen met 60+ kan dus tegenwoordig ook!
Mensen worden ouder en daarom zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden dan vroeger om te lenen indien je 60+ bent. Het is een mooie aanvulling op het doorlopend krediet voor 60-plussers die nog volop willen genieten van de dingen waar ze altijd al van droomden. Er zijn zelfs uitstekende mogelijkheden bij een persoonlijke lening om t/m 68 jarige leeftijd een verantwoorde lening aan te gaan.

Kenmerken doorlopend krediet zijn:

  • lenen t/m 64 jaar.
  • in maandelijke termijnen afbouwen, zodat op 74-jarige leeftijd het krediet volledig is afgelost.
  • kredietbedragen mogelijk van € 5.000,00 - € 50.000,00. Indien een eigen woning max. € 75.000,00.